Mikrolån

Start » Mikrolån

Ansök om ett smidigt mikrolån redan i dag!

Ansök om mikrolån

Tre enkla steg för att få lån

Välj ditt önskade belopp

Fyll i vårt enkla formulär

Ta emot dina pengar

Ansök om ett mikrolån redan nu och få svar direkt! En mikrokredit är oftast på mindre summor, 1 000 kronor och upp till 3 000 kronor är de vanligaste beloppen i ansökningarna. Du kan ansöka om mikrolån via hemsidan, välj det sätt som fungerar bäst för dig. Processen för att ansöka om lån är enkel och du får svar direkt på skärmen om lånet har blivit beviljat eller inte. Kort efter att du fått godkänt på din ansökan utbetalas pengarna till det konto du valt. På Expresskredit har vi utbetalningar utan fördröjning till flera olika banker, till exempel Nordea, Handelsbanken och Danske Bank. Efter utbetalningen kommer en faktura skickas till din mail eller som brev hem till dig – denna ska betalas inom 30 dagar. Du kan välja att betala lägsta belopp eller betala av hela skulden.

Krav och villkor för att få ta en mikrokredit på Expresskredit

Det är enkelt och går fort att fylla i ett ansökningsformulär här på Expresskredit. Du väljer själv att ansöka via din laptop eller från din smartphone, vår hemsida är responsiv och anpassar sig sömlöst efter din enhet.

För att få ta ett snabbt mikrolån har vi en del krav och villkor som du måste uppfylla.

– Du måste ha deklarerad inkomst i Sverige från de två senaste åren
– Du får inte ha skulder eller aktiva ärenden hos kronofogden liggandes
– Du bör ha ett svenskt bankkonto, en egen e-postdress och mobilnummer
– En kvar att leva på-analys görs för att få lånet

För din trygghets skull

Förutom dessa krav ovan ska din ekonomi vara på en rimlig nivå för att kunna betala tillbaka lånet du tagit under återbetalningstiden. För att räkna ut detta gör vi en snabb och enkel kvar att leva på-analys. En sådan samlar summan av dina inkomster och utkomster – sedan tar vi hjälp av konsumentverket för att se att du har tillräckligt med pengar kvar att leva på under månaden efter det att du betalat kostnaderna av mikrokrediten. Om det visar sig att du har tillräckligt kvar efter uträkningen som vi gjort samtidigt som du klarat de andra kraven i listan ovan har du fått godkänt på din låneansökan.

 

Om du har för låg kreditvärdighet kommer din ansökan att avslås eftersom vi inte anser det säkert att du kommer kunna betala tillbaka pengarna. Om du inte blivit beviljad lån kan en orsak vara att du redan har ett lån hos oss som inte är registrerat som återbetalt. Det kan ta upp till tre dagar efter det att du betalat av lånet till fullo tills du kan låna pengar på nytt. En annan orsak till att du blivit nekad ett mikrolån här hos oss kan vara att din nuvarande betalningsförmåga är för svag, detta kan bero på att dina utgifter är större än dina inkomster. Expresskredit följer alltid Konsumentverkets riktlinjer för kreditbedömning av den aktuella betalningsförmågan.

När du skickat in din ansökan till oss kan du även få meddelande om att ditt lån är beviljat preliminärt. Vad betyder egentligen det? Jo, med det menas att du tillfälligt har blivit beviljad pengarna i vårt system men att det ännu återstår för en handläggare att granska din ansökan. När denna har gått igenom formuläret och kollat igenom att du uppfyller de villkor och krav som ställts så får du så snart som möjligt ett slutgiltigt besked på din låneansökan.