Att byta bank

2024-04-16

Start » Nyheter » Att byta bank

Vi har tidigare skrivit om bolån och ränta, och vikten av att vara påläst när det nalkas bostadsköp eller försäljning.

I samma inlägg lyftes också vad du som låntagare kan göra för att få den lägsta räntan och ett av alternativen var byte av bank, vilket vi i detta inlägg vill fördjupa oss i.

Många är det som överväger att byta bank, men det är sällan det blir av. En av anledningarna till detta är tron på att det är mer komplicerat än det faktiskt är. Det är lätt att glömma bort att banker också är företag, och de vill ha in nya kunder lika väl som vilket annat företag som helst. Om du överväger att byta bank, börjar du med att kontakta den bank du är intresserad av. De hjälper dig sedan med bytet. Till mötet med den nya banken tar du med dig samtliga uppgifter som banken behöver när det gäller transaktionskonton samt sparkonton med de tjänster som tillhör. Om du är utan bolån går det då snabbt och bytet kan vanligen påverkas redan samma dag. Har du däremot ett bolån kan det ta lite längre tid att byta, likaså om du har andra lån, aktier, fonder med mera hos din gamla bank. Dock är det är sällan några problem, men kan som sagt göra att bytet tar lite längre tid. När bytet väl är genomfört är det viktigt att du kontrollerar att samtliga tjänster, så som exempelvis låneskydd och autogiro, följer med och fungerar korrekt. Detta exempelvis för att undvika att det blir problem med obetalda räkningar.

För mer information om hur du går tillväga för att byta bank får du genom att kontakta olika bankkontor. Berätta varför du vill byta, och vad du är intresserad av hos den nya banken så kommer du snart att få den hjälp du behöver.