Att flytta hemifrån

2022-02-22

Start » Nyheter » Att flytta hemifrån

Är det dags att flytta hemifrån? Kul! Det är alltid spännande med första egna boendet. Men det är mycket att tänka på. Inte bara själva flytten, utan också saker som försäkringar, möbler, städartiklar och andra saker som behövs i lägenheten. Här ger vi dig några tips på saker att tänka på när du flyttar hemifrån.

Hemförsäkring

Det är superviktigt att ha en hemförsäkring! Den försäkring som dina föräldrar hade när du bodde hemma gäller inte dig när du har flyttat därifrån. I en hemförsäkring ingår oftast reseskydd, överfallsskydd och rättsskydd. Alla hemförsäkringar har ett bra grundskydd. Se därför till att en hemförsäkring är högt upp på din prioriteringslista!

Internet

Idag är det jobbigt att vara utan internet. Mycket sköts digitalt och har man inte tillgång till internet kan man hamna i en jobbig situation. Se över vilka internetleverantörer som kan leverera till din bostad och välj det alternativ som passar din budget!

Gör en budget

När du flyttar hemifrån innebär det också att du måste köpa allting själv. Som till exempel diskmedel, toapapper och tvättmedel. Se därför till att du har en budget som ger dig en tydlig överblick kring dina inkomster och utgifter. 

Spara pengar

Försök att spara pengar. Det är otroligt mycket man behöver köpa när man precis har flyttat och det är många större inköp som behövs göras. Men det är viktigt att ha en buffert för oförutsedda utgifter som kan dyka upp. Det kan vara att något i lägenheten går sönder eller att du skulle bli sjuk. Med en buffert blir livet lite tryggare.

 

Det finns självklart mycket mer att tänka på. Men här är några tips för att hjälpa dig en bit på vägen!