Betala med mobilen

2013-07-22

Start » Nyheter » Betala med mobilen

Vi har tidigare skrivit om hur man kan spara pengar med mobilen. Då tog vi upp att marknaden för mobilapplikationer växer snabbt, och att det numera finns flera olika sätt att spara pengar genom att använda din smartphone.

Nu har utvecklingen gått ännu lite längre, och det är faktisk möjligt att betala med mobilen i butik. Det är den nya applikationen Bart som gör detta möjligt, och den går att använda i alla Axfoods butiker. Applikationen är utvecklad av Swedbank och Sparbankerna, och kopplas till ditt Visa eller Mastercard. Det är alltså samma förmåner och försäkring som när du betalar med ditt riktiga kort.

Varför ska man då ha Bart, kan man fråga sig? Ja, det är ju självklart en smakfråga om  det här är någonting som passar dig. Men det är självklart smidigt på så vis att du kan betala även om du glömt plånboken, och du kan enkelt få en översyn av ekonomi då du kan se kontoutdrag och kortfaktura.

Om det låter intressant och om du har Swedbank som bankleverantör kan du ansluta dig till tjänsten genom deras hemsida och därefter ladda ner applikationen till din telefon.

För över pengar med Swish

En annan intressant tjänst som också har kommit är Swish. Där har de fyra storbankerna (SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken) gått ihop med Länsförsäkringar och Danske bank för att ta fram applikationen. Swish gör att du som privatperson kan skicka pengar till en annan, utan att behöva vänta in banken. Pengarna förs över direkt och det enda som behövs från dig och mottagaren är att ni har applikationen samt bank-id på telefonen (vilket du hämtar på din banks hemsida).