Budgetkoll i mobilen och datorn

2011-10-22

Start » Nyheter » Budgetkoll i mobilen och datorn

Tidigare har vi skrivit om de två mobilapplikationerna Moneybooks och Mina Utgifter, två bra hjälpmedel för att håll på koll din ekonomi. Det vi kollar på idag är inte en app men någonting liknande, smartbudget.se är en hemsida som är anpassad för mobiler. Istället för att du laddar ner ett program på din mobil besöker du hemsidan och loggar in med ett användarnamn och lösenord. Fördelen är att du kan logga in från vilken dator eller mobil som helst, notera att du helst ska använda webläsaren opera om du besöker hemsidan med din mobil.

Precis som Moneybooks och Mina utgifter har www.gratisbudget.se en kassabok som ger dig en bra översik över månadens utgifter. Förutom kassaboken ger hemsidan dig många andra bra verktyg.

  • Samla avtal – Ger dig möjlighet att lägga in avtal t ex mobilabonnemang och ger dig påminnelse om avtalen närmar sig slutet av bindningstiden.
  • Banklån – Lägg in dina banklån och mixtra sen med amortering och räntor för att se om det finns möjlighet att spara pengar.
  • Importera transaktioner – Det här är en riktigt bra funktion! Istället för att du manuellt lägger in varje köp i din kassabok kan du importera alla transaktioner från ditt bankutdrag. Smartbudget känner själv igen många av transaktionerna och placerar dom i kategorier och låter dig välja resten.
  • Budgetanalys – Jämför din budget mot snittet och ser hur bra du ligger till.
  • Sparmål – Funktionen hjälper dig med sparande genom att ange hur mycket du ska spara varje månad och om du ligger före eller efter i ditt sparande.

Smartbudget är gratis att använda men det finns även en betalversionen för 189kr/år som ger dig ännu fler funktioner. Även om du använder gratisversionen är det ett väldigt bra verktyg för dig som behöver bättre koll på ekonomin.