Fasadmålning pris & kostnad

2021-05-22

Start » Nyheter » Fasadmålning pris & kostnad

Att måla om fasaden på ditt hus gör det både mer estetiskt tilltalande samtidigt som hållbarheten på fasaden höjs. Dessutom är en fasadmålning en prisvärd investering som lönar sig om du säljer din bostad. Kostnaden för en fasadmålning varierar, främst på grund av att arbetet kan utföras på olika sätt och i olika omfattning. Här går vi igenom vad som påverkar slutpriset för din fasadmålning samt olika möjligheter till finansiering. Idag är det till exempel inte ovanligt att finansiera projektet med hjälp av ett lån. På Expresskredit har vi visionen att erbjuda privatpersoner marknadens tryggaste och smidigaste snabblån. Vi erbjuder lån på upp till 30 000 kronor till dig som behöver hjälp att finansiera kostnaden för din fasadmålning. 

 

När du ska måla om din fasad rekommenderas det att anlita professionella målare för att få ett så bra slutresultat som möjligt. När arbetet utförs av en fackman lönar det sig ofta i längden, då du får ett mer hållbart resultat som inte behöver göras om på ett bra tag framöver. I det fall du beslutar dig för att anlita en målerifirma rekommenderar vi att du tar in offerter från flera olika aktörer, då det kan skilja sig rejält vad de olika målerifirmorna tar för timpris.

Vad kostar en fasadmålning?

Här går vi igenom vilka faktorer som påverkar priset för din fasadmålning för att du ska kunna skapa dig en bild av slutkostnaden för att måla din fasad.

  • Fasadens yta 

Hur stor yta fasaden som ska målas är kommer att ha en avgörande betydelse för priset för din fasadmålning. Ett stort hus kommer att kosta mer att måla och vice versa.  

  • Fasadens skick

Fasadens nuvarande skick har också en betydelse för kostnaden för din fasadmålning. Är fasaden i sämre skick krävs det mer förarbete, vilket medför både en högre tidsåtgång för projektet samt en högre prislapp.

  • Typ av färg

Är det en nymålning eller underhåll av en redan målad fasad som ska utföras? Att helt byta färgtyp innebär ett mer tidskrävande arbete då det behövs mycket förarbete för att få ett bra resultat. Fundera också över om du vill använda dig av akrylat- olje- eller slamfärg, då de olika färgtyperna varierar i täckningsgrad och pris.

  • Var du bor

Priset för en fasadmålning påverkas även av var i landet ditt hus är beläget. Bor du i en storstad kostar det ofta mer att anlita professionella målare, medan det i en mindre stad ofta blir en lägre prislapp för fasadmålningen.

  • Vem gör jobbet?

Om du är villig att måla fasaden själv kommer slutsumman att blir lägre jämfört med om du anlitar professionella målare. Det är dock viktigt att vara medveten om att en fasadmålning är ett tidskrävande arbete som kräver stor noggrannhet för ett bra slutresultat.

Väljer du att anlita en målerifirma ligger standardpriset för en fasadmålning på cirka 350-500 kr/timme. För att få en tydligare bild av vad detta innebär för kostnaden av din fasadmålning hinner en målare med ca 2-5 kvadratmeter per timme, vilket ger ett ungefärligt pris på 75-250 kronor per kvadratmeter efter ROT-avdrag.

Reducera priset för fasadmålningen med ROT-avdrag

När du som privatperson anlitar en målerifirma kan du reducera kostnaden för din fasadmålning rejält genom att använda dig av ROT-avdraget. ROT är en skattereduktion som gör att du får dra av hela 30 procent av arbetskostnaden för din fasadmålning. Utöver arbetskostnaden tillkommer dock även materialkostnad, som även den påverkar priset för din fasadmålning.

Huruvida du har rätt att nyttja ROT-avdraget avgörs av hur mycket skatt du betalat in under taxeringsåret, samt vilka andra eventuella avdrag du gjort. ROT-avdraget omfattar maximalt tjänster till ett värde av 50 000 kronor per person och år. Du som kund ansöker inte själv om att få göra ROT-avdrag på kostnaden för din fasadmålning, utan den målerifirma du anlitar ser till att rätt del av arbetskostnaden dras av på din faktura.

Alternativ för att finansiera din fasadmålning

Vilka är egentligen de vanligaste sätten att finansiera kostnaderna för din fasadmålning? Här går vi igenom några alternativ många använder sig av. 

  • Egna besparingar

Har du lagt undan pengar under en längre tid kan du ha möjlighet att finansiera kostnaderna för din fasadmålning med hjälp av dessa besparingar. 

  • Låna av vänner eller familj

Om du har möjlighet att låna pengar av vänner eller familj kan detta vara ett alternativ för att kunna täcka kostnaderna för fasadmålningen. Det är dock viktigt att vara medveten om att detta i värsta fall kan påverka relationen negativt om du till exempel skulle behöva längre tid på dig att återbetala pengarna.  

  • Ansök om snabblån

En allt vanligare lösning när man behöver ett ekonomiskt tillskott för att måla fasaden är ett lån. Det är många gånger en smidig lösning som gör att du slipper blanda in vänner och familj samtidigt som du ofta kan få in pengarna på kontot redan samma dag som du gör ansökan. Att ta ett lån till din fasadmålning ger dig alltså möjligheten att snabbt komma igång med ditt projekt!

Låna till din fasadmålning hos Expresskredit

Att måla om fasaden är en investering i din bostad såväl som i din trivsel när du befinner dig i anslutning till ditt hem. När du behöver ett tillfälligt tillskott i kassan för att finansiera din fasadmålning är du välkommen att ta ett lån hos oss på Expresskredit. Vi erbjuder flexibla snabblån och kontokrediter, som varken kräver garantier eller borgen. Våra snabblån fungerar precis som kreditkort – fast på nätet. Detta innebär att du enkelt kan logga in på din kontokredit och överföra pengar till ditt konto. 

Trygga villkor när du lånar till din fasadmålning

Vår strävan är att erbjuda dig marknadens tryggaste och bästa lån när du behöver extra pengar för att täcka kostnaderna för din fasadmålning. Hos oss på Expresskredit kan du låna upp till 30 000 kronor med flexibla återbetalningslösningar där du själv väljer i vilken takt du vill återbetala lånet. Vi använder oss av Creditsafe, vilket innebär att den kreditupplysning vi gör på dig inte syns hos UC. Ansökan om lån till din fasadmålning är helt gratis, och du har givetvis möjlighet att i lugn och ro gå igenom villkoren för lånet innan du bestämmer dig. 

Varmt välkommen att ansöka om lån till din fasadmålning redan idag för att ta första steget till ett vackrare hus!