Så får du en billigare semester

2022-06-04

Start » Nyheter » Så får du en billigare semester

Nu är juni här igen och vi på GF Money önskar alla våra kunder en trevlig sommar och semester! 

I och med semestertider förändras också mångas ekonomiska mönster, man kanske spenderar pengar på utlandsresor, väljer att renovera huset eller åker på husvagnssemester. Oavsett vad just du har för planer kommer här några tips hur du kan göra att föra plånboken inte ska bli allt för tunn i september.

    1. Undvik högsäsong. Under högsäsongen, vilket för de flesta semesterorter är i juli, så är priserna på allt som högst – både boende och resan dit. Se över om du har möjlighet att åka iväg en annan tid på året.
    2. Pausa abonnemang. Vissa fasta kostnader som finns i ditt permanenta boende kanske går att pausas då du ej är där – exempelvis dagstidningspremunrationen, eller extra tv-kanaler. 
    3. Gör en budget. Räkna på hur mycket semestern kommer att kosta och dela upp det i områden såsom, boende, resa och nöjen. 
    4. Jämför och kolla in rabatter. Idag finns det mängder med jämförelsesidor för att både hitta billigaste boende och resa. Kolla in dessa för att hitta bästa prisvärda alternativ!
    5. Kolla upp regler för om- eller avbokning. Slutligen vet man aldrig vad som kan komma i vägen. Kolla därför noga upp regler kring av eller ombokning innan du bokar boende eller flyg.