Så här investerar du i kryptovaluta

2021-04-19

Start » Nyheter » Så här investerar du i kryptovaluta

Kryptovaluta började komma efter finanskrisen 2008 och har sedan dess vuxit sig stort i hela världen. En av de mest kända kryptovalutorna är Bitcoin men det har också kommit andra som kan vara väl värda att investera i såsom Ethereum, Ripple och Litecoin. Det är många som har tjänat mycket pengar på att investera i just kryptovalutor och när du väl har förstått dig på hur du gör så är det inte så krångligt. Här berättar vi mer om kryptovalutor och hur du ska tänka när du vill börja investera.

Vad är en kryptovaluta?

En kryptovaluta såsom Bitcoin är en digital valuta som helt enkelt endast finns elektroniskt. Det trycks inte upp några fysiska pengar utan valutan produceras och köra av datorer med mjukvara som snabbt löser matematiska problem. Hela konceptet bygger på en så kallad blockkedja som innebär att alla köp och sälj säkras med matematisk kryptografi. Kryptovaluta påverkas helt och hållet av efterfrågan och börsen vilket innebär att det inte är en helt riskfri investering men går det bra finns det möjlighet att tjäna mycket pengar.

Hur investerar du i kryptovaluta?

Det viktigaste när du ska investera i kryptovalutor är att du läser på och är insatt i vilka risker du tar. Du kan sedan köpa valutan via olika sidor på nätet. Vanligtvis kan du köpa direkt med Swish eller banköverföring. Vill du handla med större summor är det rekommenderat att skaffa ett konto på en börs där du får lägre avgifter.

Är det säkert?

Eftersom en kryptovaluta är digital finns det alltid en risk att din plånbok kan bli hackad och att dina pengar försvinner om du hanterar dem själv. Men så länge du har koll på hur du ska hantera din plånbok och det till att backuper så är risken relativt liten.