Spara med en app

2020-04-19

Start » Nyheter » Spara med en app

Det är inte alltid helt lätt att veta vilket sätt som är det bästa att spara pengar på. Idag finns det fler olika appar som kan hjälpa dig att nå dina sparmål. När du kan se utvecklingen på ett visuellt sätt i en app blir det genast mycket roligare att spara.

 Teknikens utveckling går ständigt framåt så det är ingen överraskning att det dyker upp mängder med ekonomi-appar som ska hjälpa oss med att betala, låna och spara. För många kan det kännas som en börda att behöva logga in på internetbanken och flytta över pengar till olika sparkonton – nu finns det appar som gör detta mycket enklare och roligare.

Vilken app ska jag välja?

Det finns flera olika appar på marknaden som ska underlätta ditt sparande. Några av dem är Dreams, Nowo och Gimi.

Dreams

Dreams är appen som går ut på att du ska spara till dina drömmar. Detta är en app som funkar perfekt för ditt kortsiktiga sparande, men eftersom räntan är väldigt låg bör du inte ha detta som ett sparandemetod för en längre period. Det finns flera olika funktioner som kan göra det motiverande att flytta över pengar till sparkontot:

  • Triggers. Detta innebär att du sätter upp olika triggers för dig själv som till exempel ”matlåda på jobbet”. När du då har matlåda med dig sparar du automatiskt 65 kr som du flyttar över till sparkontot.
  • Tjuven. När du själv inte orkar spara kan du aktivera tjuven som stjäl över en okänd summa (du sätter en maxgräns) när du minst anar det.
  • Gemensamt sparande. Spara med sambon eller kompisarna för att uppnå något ni ska göra tillsammans.

Detta är bara några av de effektiva sätten i Dreams som ska få dig till att spara mer.

Nowo

Appen som sparar till pensionen. När du handlar något från någon av de anslutna e-butikerna får du återbäring. Du kan även skaffa Nowo-kortet som innebär att du sparar när du handlar genom att välja en viss procent som ska föras över till ditt sparkonto.

Gimi

Detta är ett sparande för dina barn. Lägg in uppgifter som dina barn ska göra så de förtjänar sin veckopeng. Barnen kan även sätta upp sina sparmål i appen.

När du inte kan spara

Livet går upp och ner vilket innebär att du ibland inte har någon möjlighett att spara. Skulle du vara i en tuff period kan du enkelt ansöka om ett lån hos oss för att få dig på fötter igen så att du sen kan komma igång med ditt nya sparande.