Webblån & småkrediter

Start » Webblån & småkrediter

Ett webblån är ett lån som ansöks via ett webbformulär på en långivares webbplats. Webbformuläret har oftast ett antal fält som mste fyllas i innan man kan skicka iväg sin ansökan. Några vanliga uppgifter som ofta efterfrågas i dessa webbformulär är bland annat kontaktuppgifter som förnamn, efternamn, personnummer och bostadsadress.

I ett ansökningsformulär är det vanligast att det finns tre olika typer av fält att skriva in och välja mellan. De flesta formulär har en så kallad “checkbox” som oftast använts för att man ska kryssa för att man har förstått vad beställningen av webblånet innebär och vilka villkor som gäller. De vanligast förekommande fältet är ett textfält där den efterfrågad information ska fyllas i.

När du skickar in din ansökan om webblån kommer det att ske en kreditupplysning precis som på vilken låneansökan som helst. Det som är bra med att göra webblån är att du får besked om din kreditupplysning direkt på skärmen. Om du blir beviljad kommer det synas inom loppet av några sekunder.

Om du får ett felmeddelande som säger att att du har skrivit fel på något av de fält som finns i formuläret kommer du även få en notis om det och kan korrigera eventuella fel.

För att kunna ansöka om ett webblån måste du förutom ett registrerat mobilnummer även ha en ansökningskod. För att få tag på en ansökningskod för webbformuläret skickar du ett SMS till 72550 med texten WEBLAN.¨ Då kommer du att få en kod på sex bokstäver som ska skrivas in i fältet för ansökningskod (formuläret är känsligt för stora och små bokstäver). Här hittar du Expresskredit webblån.

Små krediter

Små krediter förknippas oftast med en kredit på ett kreditkort, men det är kan även vara snabblån eller ett så kallat blankolån. En små kredit är mellan 500 – 20 000 kr och har oftast en kort avbetalningstid. Avbetalningstiden på en små kredit är mellan 30 dagar och upp till 5 år.

Små krediter ges ut utan något krav på säkerhet from låntagaren. Och utan s’kerhet menas att man inte behöver lägga in sin fasta egendom som säkerhet.

  • Villa
  • Tomt
  • En borgenär
  • Värdepapper (t e.x på en bil)

Med små krediter behöver du inte oroa dig för att ge säkerhet för lånet. Säkerheten sitter i din återbetalningsförmåga som bestäms vid kreditupplysningen.